HACCP
HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) je „systém řízení kvality a jakosti“ garantující zdravotní nezávadnost vyráběných potravin a je zaměřen na objevení a identifikaci aktuálních nebo potenciálních problémů v potravinářském provozu. Jedním z jeho cílů je na jedné straně zamezit přístupu škůdců do surovin a finálních produktů a na druhé straně co nejvíce omezit rezidua biocidů ve finálním produktu.
V rámci tzv.“Projektu integrované ochrany před škůdci“ zajišťujeme celoroční smluvní servis na činnost DDD a pro potřeby systému HACCP zpracováváme:
- harmonogram asanačních prací vč.návrhu preventivních opatření
- zpracování půdorysného DDD schéma objektu se zakreslením a označením deratizačních staniček, monitorovacích míst a dalších DDD aplikačních a monitorovacích prvků
- vystavení protokolu o provedení úkonů DDD, jeho zasílání, evidování a archivace
- pravidelné zasílání zpráv o provedené kontrole provozu
- pravidelné vyhodnocení monitoringu a evidence výskytu škůdců v tabulkách kontrol dezinsekce a deratizace
- pravidelné celkové vyhodnocení DDD – četnost dle dohody (měsíční, kvartální, pololetní, roční)
- aktualizace agendy dle platné legislativy – složka DDD, vedená na úseku řízení jakosti (DDD schéma objektu, protokoly, bezpečnostní listy, povolení, osvědčení k činnosti, živnostenské oprávnění a koncesní listiny, pojištění, zdravotní karty, tabulky monitoringu výskytu škůdců, vyhodnocení, atd.)
- evidenci asanačních prací (protokol – certifikát) a vyhodnocení účinnosti (monitoring)
Celá tato agenda je vedena ve firemní složce DDD, která je k dispozici při auditech.